Web Analytics Made Easy - Statcounter

هفته‌ای که گذشت، خبر‌هایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در دانشگاه‌ها منتشر شد. برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را در برگرفت و حائز اهمیت بود.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هفته‌ای که گذشت، خبر‌هایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در سطح دانشگاه‌ها منتشر شد. برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را دربر گرفت و برای آن‌ها حائز اهمیت بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گزیده‌‍ای از مهم‌ترین اخبار صنفی و فرهنگی دانشگاه‌ها در هفته گذشته را مرور می‌کنیم.


کلانتری: معاونت‌های فرهنگی دانشگاه بیشترین آسیب را در ایام کرونا دیدند


معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با اشاره به منفعل بودن فضای دانشگاهی گفت: این فضای راکت و خموده بعد از دو سال از تعطیلی و ایجاد شور و نشاط در دانشگاه‌ها نیاز به زمان دارد که بخشی از آن انجام شده است.

عبدالحسین کلانتری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در خصوص منفعل بودن فضای دانشگاه‌ها بعد از یک ماه از حضوری شدن آموزش و حضور دانشجویان در فضای دانشگاهی گفت: از سرگیری آموزش یک کلمه است، اما واقعیت این است که برای از سرگیری آموزش بیش از هزار مجموعه آموزش عالی باید استارت می‌خورد و این کار، کار بسیار سنگینی بود، پیچیدگی زیادی از جمله فنی، زیر ساختی، فرهنگی و مسائلی که دانشجویان با آن همراه بودند.


وی افزود: در دوران کرونا بحث آموزش را به صورت مجاری با تمام افت و خیز‌هایی که داشت داشتیم پژوهش هم همین گونه بود، پژوهش هم همین مسیر را ادامه می‌داد، اما گزارش‌های میدانی معاونان فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌ها موید این است که بیشترین آسیب را چه از حیث ساختاری و چه بودجه در دوران کرونا معاونت‌های فرهنگی دیدند و بر همین اساس هم هست که تاکید چند باره و ابلاغ جند باره بودجه سه درصد فرهنگی از سوی وزیر علوم صورت گرفت.


طول مدت اقامت دانشجویان خارجی افزایش یافت


معاون بورس و امور دانشجویان خارج وزارت علوم گفت: هم‌اکنون تمدید اقامت به صورت یک ساله است، ولی برای نخستین بار برای چند دانشجوی بین‌الملل اقامت طولانی مدت و بر اساس طول مدت تحصیلات مقطع صادر شده است.

جعفر رازقی در آیین گردهمایی دانشجویان غیرایرانی دانشگاه علامه طباطبائی با اشاره به اینکه وزارت علوم و سازمان امور دانشجویان پیگیر تسهیل امور مرتبط با دانشجویان غیرایرانی هستند، افزود: یکی از مهم‌ترین مشکلات دانشجویان غیرایرانی به ویژه در چند ماه اخیر، موضوع صدور روادید بود که به دلیل وجود مشکلات در دانشگاه مقصد و فرآیند‌های اداری در بخش‌های مختلف سازمان‌ها، طول می‌کشید، ولی اکنون این زمان به یک‌سوم کاهش پیدا کرده است.

مدیرکل امور دانشجویان غیرایرانی وزارت علوم با بیان اینکه کمیسیون موارد خاص برای پیگیری درخواست‌های دانشجویان غیرایرانی تشکیل شده است، گفت: در این کمیسیون تلاش می‌کنیم بیشترین همکاری را با دانشجویان غیرایرانی داشته باشیم.

 

 

حمایت مالی وزارت علوم از تکمیل ۵۵ طرح عمرانی ورزشی در دانشگاه‌ها


معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم با اشاره به حمایت این وزارتخانه از تکمیل فضا‌های ورزشی نیمه تمام دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی، پژوهشی و فناوری گفت: اخیراً به ۵۵ طرح عمرانی ورزشی در این مراکز کمک مالی کرده‌ایم.

 علی خطیبی گفت: دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی و پژوهشی وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با راه اندازی و تقویت دانشکده‌ها و گروه‌های تربیت بدنی، پژوهشگاه علوم ورزشی و هیأت‌های ورزشی استانی، عملاً نقش بسزایی در رشد و توسعه ورزش کشور در ابعاد ورزش همگانی و ورزش‌های بومی و محلی ایفاد می‌کنند.

وی افزود: با هدف تکمیل فضا‌های ورزشی نیمه‌تمام شامل سالن ورزشی، استخر سرپوشیده و زمین ورزشی روباز در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی، از محل طرح متمرکز با عنوان "کمک به احداث ۲۵ استخر و سالن (تا ۱۸۰۰ متر مربع) و ۳۰ زمین ورزشی روباز" به پروژه‌های منتخب کمک شده است.


آیین‌نامه‌ها و رویداد‌های فرهنگی دانشگاه‌ها بازنگری می‌شود


مدیر کل فرهنگی وزارت علوم گفت: کارگروه‌هایی تشکیل شده که تمام آیین‌نامه‌ها و برنامه‌ها و رویداد‌های فرهنگی دانشگاه‌ها بازنگری و بازبینی شود و به سمت طراحی رویداد‌های استعداد یاب، توانمند ساز، الگوساز و حل مسئله برود.

محمد علی اسلامی، مدیرکل فرهنگی وزارت علوم ، با اشاره به فعالیت دانشجویان در فضای دانشگاه‌ها گفت: یکی از رویکرد‌های اصلی که در این دوره که براساس اسناد بالادستی آن را دنبال می‌کنیم، رشد متوازن دانشجویان است، از نگاه ما دانشجوی مطلوب دانشجویی است که هم کنش علمی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی دارد و رشد کاریکاتوری را به هیچ وجه حمایت نخواهیم کرد.

وی افزود: اگر به دانشگاه نگاه کلان داشته باشید، ظرفیت‌های بسیار ویژه‌ای برای کنش‌های علمی، انجمن‌های علمی، کنش فرهنگی انجمن‌های فرهنگی و برای کنش سیاسی تشکل‌های اسلامی دانشجویان وجود دارد که دانشجو می‌تواند بر اساس ذائقه‌های متفاوت در فضای دانشگاهی فعالیت داوطلبانه خود را انجام دهد.

 


داداش پور:  بررسی ویژه مسمومیت دانشجویان  در دستور کار سازمان امور دانشجویی


رئیس سازمان امور دانشجویان از بررسی ویژه علت مسمومیت غذایی که در دو روز اخیر برای دانشجویان دانشگاه خوابگاه ایجاد شده خبر داد.

 داداش پور، رئیس سازمان امور دانشجویان در خصوص علت مسمومیت غذایی خوابگاه دانشجویی گفت: روز گذشته که مسمومیت غذایی برای دانشگاه فرهنگیان ایجاد شد موضوع را پیگیری کردیم که اورژانس علت را بیماری گوارشی اعلام کرده است؛ اما امروز هم این اتفاق در خوابگاه دانشگاه امام صادق رخ داده و به همین دلیل نشست بررسی این موضوع برگزار خواهد شد تا علت مسمومیت دانشجویان مشخص شود.

وی در پاسخ به اینکه ایا مواد غذایی علت مسمومیت دانشجویان بوده گفت: هنوز این موضوع مشخص نشده مواد غذایی نیز به طور متمرکز در دانشگاه‌ها توزیع نمی‌شود و هر دانشگاه متولی تامین غذای دانشجویی خود است.

 

 

گام بزرگ کمیسیون آموزش مجلس برای ساماندهی نظارت بر دانشگاه آزاد


در جلسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با وجود همه فشار‌های دانشگاه آزاد و حضور رئیس این دانشگاه در جلسه کمیسیون، جزئیات طرح ساماندهی نظارت بر دانشگاه آزاد بررسی و دو ماده اول آن تصویب شد.

 در جلسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با وجود همه فشار‌های دانشگاه آزاد و حضور رئیس این دانشگاه در جلسه کمیسیون، جزئیات طرح ساماندهی نظارت بر دانشگاه آزاد بررسی و دو ماده اول آن تصویب شد.

در ماده اول دانشگاه آزاد اسلامی در حکم موسسات عمومی غیردولتی تعیین شد و در ماده دوم قرارگرفتن دانشگاه آزاد ذیل صلاحیت دیوان عدالت اداری برای رسیدگی به شکایات و تظلم خواهی کارمندان و اساتید و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی بود که این بند نیز تصویب شد.

 

 

اخطار دانشگاه معارف به دانشجویان سنواتی برای تخلیه خوابگاه


دانشگاه معارف اسلامی در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: کلیه دانشجویان خوابگاهی سنوات گذشته، هرچه سریعتر نسبت به دریافت، تخلیه و خروج وسایل خود از خوابگاه اقدام کنند.

دانشگاه معارف اسلامی در اطلاعیه‌ای خطاب به دانشجویان خوابگاهی سنوات گذشته (برادران و خواهران) اعلام کرد: به‌جهت الزام دانشگاه به برگزاری حضوری کلاس‌های آموزشی، لازم است تمام دانشجویان خوابگاهی سنوات گذشته، هرچه سریع‌تر نسبت به دریافت، تخلیه و خروج وسایل خود از خوابگاه (حتی وسایل موجود در کمد‌های دانشجویی) اقدام کنند.



دانشگاه هیچ‌گونه مسئولیتی در قبال وسایل باقیمانده (داخل کمد و سایر وسایل موجود در خوابگاه) بعد از زمان تعیین‌شده ندارد.

دانشجویانی که شخصاً امکان تحویل وسایل خود را ندارند، می‌توانند با معرفی نماینده به مسئول خوابگاه، جهت خروج وسایل خود اقدام نمایند. (ارائه کارت شناسایی فرد معرفی‌شده، الزامی است).

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: وزارت علوم آیین نامه های فرهنگی اسلامی ساماندهی نظارت بر دانشگاه آزاد دانشجویان غیرایرانی دانشجویان خوابگاهی جلسه کمیسیون امور دانشجویان فرهنگی دانشگاه دانشگاه ها فضای دانشگاه سازمان امور علت مسمومیت آموزش عالی وزارت علوم وسایل خود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۹۰۳۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقاط قوت و ضعف مجلس یازدهم/ «نظارت» در مجلس آینده تقویت شود

«مجتبی یوسفی» در گفت‌وگو با خبرنگار مهر درباره اولویت‌های مهمی که باید در مجلس دوازدهم پیگیری شود، گفت: از آنجایی که در یک دهه گذشته حوزه اقتصاد مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده است، باید مجالس و دولت‌های مختلف، اولویت اساسی خود را رفع مشکلات اقتصادی کشور بدانند.

وی بیان کرد: اولویت اصلی همه مسؤولان باید حل مشکلات اقتصادی مردم باشد، چرا که مردم نجیب ما در همه عرصه‌ها مانند انتخابات ثابت کرده‌اند که پشتیبان نظام جمهوری اسلامی ایران هستند.

عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: باید به اقتصاد، اشتغال و وضعیت معیشتی مردم توجه اساسی شود. متأسفانه رقابت نهادهای دولتی و شبه دولتی با بخش خصوصی باعث شده است که شاهد بهره‌وری پایین باشیم و از سوی دیگر سرمایه‌گذاران واقعی نتوانند آن طور که باید و شاید فعالیتی در حوزه‌های اقتصادی داشته باشد. برای مثال، می‌بینیم که انحصار در حوزه خودرو چه مشکلاتی را برای مردم و بخش صنعت کشور ایجاد کرده است.

اولویت اول ما باید حل مسائل اقتصادی باشد

نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: درست است که اولویت اول ما باید حل مسائل اقتصادی باشد، اما توجه به مسائل اجتماعی و نقش مردم در تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری‌ها هم باید مورد توجه جدی باشد.

منتخب مردم اهواز در مجلس دوازدهم در ادامه درباره نقاط ضعف مجلس یازدهم، یادآور شد: قطعاً مجلس یازدهم یکسری اشکالات داشت، اما نظام مسائل کشور را به خوبی شناخت و در آن ریل حرکت کرد. برای مثال، مجلس یازدهم قوانین اقتصادی خوبی به تصویب رساند و مصوبات خوبی در حمایت از اقشار مختلف جامعه داشت که می‌توان به مصوباتی چون رتبه‌بندی معلمان، همسان‌سازی حقوق بازنشستگان اشاره کرد. اصلاح قانون بانکداری و اصلاح نظام ارزی باید باز هم در دستورکار باشد و مجلس آینده هم باید به آن بپردازد.

زیرساخت‌های حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی فراهم نبود

یوسفی متذکر شد: البته در تصویب برخی از قوانین در مجلس یازدهم تعجیل شد؛ درست است که «حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی» پیشنهاد دولت بود، اما چون زیرساخت‌های این کار فراهم نبود نباید در مجلس به تصویب می‌رسید.

عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی ادامه داد: همچنین شاهد اطلاع رسانی ضعیف در مجلس یازدهم بودیم، به این معنا که بعضاً شاهد برخی حاشیه سازی‌ها برای این مجلس بودیم. همچنین برخی از مصوبات مجلس در این دوره و آثار آن به خوبی برای مردم تبیین نشد.

وی درباره این انتقاد به مجلس یازدهم که قوانین مهمی را تصویب کرد اما بر اجرای آن به خوبی نظارت نکرد، گفت: این مشکل مربوط به همه مجالس ما در ادوار مختلف است، البته مجلس یازدهم یک تفاوت اساسی با مجالس قبلی داشت و این بود که یک روز را برای نظارت بر عملکرد دولت و دستگاه‌های اجرایی تحت عنوان «سه‌شنبه‌های نظارتی» در نظر گرفت.

نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: البته به اعتقاد بنده باید دو روز در مجلس تحت عنوان روزهای نظارتی باشد. بر این اساس بهتر است که روزهای نظارتی در مجلس آینده توسعه پیدا کند و به صورت تخصصی موضوعات مختلف مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

کد خبر 6093076 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • نقاط قوت و ضعف مجلس یازدهم/ «نظارت» در مجلس آینده تقویت شود
  • نیروهای شرکتی منتظر نباشند؛ خبر نگران کننده درباره طرح ساماندهی کارکنان دولت
  • تیم دانشگاه آزاد آزادشهر قهرمان مسابقات والیبال دانشجویان پسر دانشگاه آزاد شد
  • برپایی نمایشگاه کارآفرینی و صنایع‌دستی در دانشگاه آزاد کهنوج
  • شرکت بیش از ۱۳ هزار داوطلب در آزمون استخدامی آموزش و پرورش مازندران
  • دکتر جهان‌بین: دانایی که منجر به توانایی نشود، مورد اقبال مردم نخواهد بود
  • کیفیت رشته‌های پیراپزشکی ضامن سلامتی جامعه است
  • اعطای «گرنت» به تشکلهای دانشجویی تصویب شد
  • تعیین تکلیف طرح ساماندهی به مجلس دوازدهم موکول شد؟
  • استادان مفاهیم روز جهان را به دانشجویان آموزش دهند